2009. 12. 04.
Szidni és szeretni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Köztudott, hogy a művészet veszélyes. Ebben a szegmensben nincs pénz, annyi végképp nincs, mint a közélet vagy a gazdaság színterein. A művészek veszélyesen élnek. Kevés forrásból kellett tehát gazdálkodnunk, szerzőink és szerkesztőink elkötelezettsége nélkül nem juthattunk volna el idáig. Változtasd meg életed. A szerkesztőség tagjai és a tulajdonosok nem vettek helikoptert és jachtot, még autót sem. Szeretjük, amit csinálunk. Van kit felhívnunk, ha koncertre vagy színházba mennénk, ha könyvet akarnánk olvasni. Vannak barátaink.

Mára naponta 7-10 ezer ember kíváncsi arra, hogy mit tudnak mondani a szerzőink, a szerkesztőség, mit tudnak mutatni a prae.hu regisztrált tagjai. Nem a faszbúk, a májszpész vagy a jutyúb a versenytársunk, hanem a művészeti lapok, honlapok – viszont tudjuk, hogy rájuk ügyelve, velük együttműködve érhetjük el a céljainkat: ezen a piacon nem lehet mamutként egyeduralomra törni, a művészetekről a plurális beszédmód az, ami nem lesz fals. A Művészetek Palotájától a pici zenei klubokig hivatkoznak ránk. Ellenfelünk nem valamely politikai párt, gazdasági csoportosulás, hanem a szellemi restség.

Ebben a blogban – a mostanság hangoztatott nagyobb transzparencia jegyében – nyomon követjük a PRAE.HU látogatottságát és a velünk kapcsolatos legfontosabb eseményeket.

Itt lehet szidni és szeretni bennünket.


Mint látható, novemberben 131.582 különböző látogató volt kíváncsi a PRAE.HU-ra. Természetesen vannak, akik többször is visszatértek, ami abból fakad, hogy aki erre járt, lehet, hogy másnap is megnézi, mit tudunk nyújtani neki.

Mint látjuk, novemberben hozzávetőlegesen 7 és 11 ezer ember volt kíváncsi naponta a portálra. Nem kevés adatforgalmat bonyolítanak, ha feltételezzük, hogy egy cikk vagy szöveg alig néhány kilobájt. Mindeközben naponta mintegy 30 ezer oldalt töltenek le.

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés